Hemavan Tärnaby Bikepark

Adress: Blå Vägen, 920 66 Hemavan Visa karta

Adress: Blå Vägen, 920 66 Hemavan

Bikeparken är stängd under sommaren 2017 pg a gondolbygge i Hemavans västra del, vi längtar redan till sommaren 2018 då den nya gondolen/ telemixen kommer att ta vandrare och cyklister upp på fjället.

Hemavan Tärnaby Bikepark har en fjällkänsla som slår allt i Sverige! I parken - som ligger vid sommarlinbanan i Hemavan - finns en handfull nedfarter med olika svårighetsgrader, från grön till svart. Alla är byggda med fjällets egenartade struktur som utgångspunkt. De flesta är så kallade single tracks, som påminner om vandringsleder, och utnyttjar fjällets karaktär fullt ut!

Vid Solkatten som ligger ca 2 km från Hemavans centrum finns sommarlinbanan som även har cykelfästen. Ta med dig cykeln eller hyr en downhillcykel och susa ner för berget! Det här är en aktivitet som är rolig för både vuxna och barn. Uthyrning av downhillcyklar finns vid linbanan.

Uthyrning av downhillcyklar, hjälmar och skydd vid Norrliften av Trolltunet, tel 0954-305 00.

Se ledkarta genom att klicka på länk här nedanför.

Show more
Hotell & Pensionat

Tärnaby Fjällhotell - hotell och lägenheter

Avstånd: 16,4 km
Vi är ett personligt och välkomnande hotell med alla aktiviteter rakt utanför dörren. Bekväma och funktionella hotellrum, en restaurang med prisbelönt mat, konferensutrymmen, lägenheter, vandrarhem och en bastu med panoramautsikt i 360 grader är lite av det vi erbjuder. Med 50 meter till liften, skidåkning till dörren, vandringsled vid knuten och sjön med fiske året runt och skoterled på vintern ligger vi väldigt bra till.