Föreläsning med Monica L Edmondson

Adress: Bäcknäs Tärnaby Visa karta

Adress: Bäcknäs Tärnaby

Monica L Edmondson presenterar 100 MIGRATORY - ett flerårigt, lokalt och globalt förankrat konstprojekt som uppmärksammar frågor om tillhörighet, identitet, ursprung och migration. Det är en resa i ord och bild genom den arbets- och tankeprocess som omger projektet.

Hundra kärl av glas tillverkas först i Monicas glasalteljé och verkstad strax utanför Tärnaby innan de beger sig ut på en världsomspännande resa, tur och retur, med start i deras hem i ett vidsträck vintervitt fjällandskap mitt i det gränslösa Sápmi – Sameland.

Just formen av ett kärl av glas lyfts fram i projektet som en metafor för människan och berättar om vikten av en trygg varm kärna i var människas liv. Samtidigt undersöks vikten av att just våga resa ut från den trygghetszonen, för att öka förståelsen och respekten för det främmande.
_____________________________________________________________________________________
Föreläsningen äger rum i konferenslokalen på ert hotell och tar ca 45 minuter till 1 timme.
Monica kan också ta emot besök och berätta om sin verksamhet i sin glasverkstad i Bäcknäs strax utanför Tärnaby.
______________________________________________________________________________________
Monica L Edmondson är en uppmärksammad konstnär som efter studier i Australien återvände till norra Sverige där hon etablerade sig som konstnär med inriktning glas. Sedan 2002 arbetar hon från egen glasateljé och verkstad i Tärnaby. I Monicas arbeten möter den samiska kulturen det internationella, både tekniskt och konceptuellt, ofta med tydliga influenser från den vidsträckta vita vintern.
Monicas verk finns representerade i permanenta samlingar vid bland annat Nationalmuseum Stockholm, National Gallery of Australia och Museum of Design and Applied Arts Reykjavik Island.
De blåsta, ugnsformade och slipade verken av glas har ingått i konstutställningar nationellt och internationellt varav National Gallery of Canada Ottawa, Koganezaki Glass Museum Shizuoka Japan, Venezia Aperto Vetro Italien och SOFA New York USA är några av de största.

Visa mer

Om denna aktivitet

Stuga & lägenhet

Tärnaby Fjällhotell - hotellrum

Avstånd: 4,1 km
Vi är ett personligt och välkomnande hotell med alla aktiviteter rakt utanför dörren. Bekväma och funktionella hotellrum, en restaurang med prisbelönt mat, konferensutrymmen, lägenheter, vandrarhem och en bastu med panoramautsikt i 360 grader är lite av det vi erbjuder. Med 50 meter till liften, skidåkning till dörren, vandringsled vid knuten och sjön med fiske året runt och skoterled på vintern ligger vi väldigt bra till.
Build: 2020-08-28 17:01:56, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-8060.cbischannel-27424.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails