Hemavan Hillclimb 2018

Område: Hemavan
Arena/Plats: Hotellbacken, Hemavan
Kategori: Evenemang, Nöjen, Sport- & idrottsevenemang
Datum: Lördag 10 feb 2018

Visit Hemavan Tärnaby välkomnar er återigen på Hemavans ösigaste tävling nämligen Hemavan Hillclimb, där skotrar och förare får ge allt för att ta hem bucklan. I år med flera nyheter, läs mer nedan!

Hemavan Hillclimb är en minst sagt fartfylld tävling där hela familjen kan roas av skotrarnas framfart. Reglerna är så enkla som det kan bli: förarna kör i heat och först uppför backen vinner tills det står en ensam segrare på pallen, både i dam- och herrklassen. I år med ny tävlingsarrangör: Retro Event! Dessutom sex klasser mot tidigare tre: nyhet för i år är att vi kommer visa på evolution då allt från 80-talets vassaste maskiner till dagens moderna snowbikes kommer delta. I det allra sista heatet för tävlingen ställs vinnarna i samtliga klasser upp mot varandra i en avgörande rolig final - vilken sorts maskin är egentligen bäst?
Entrén öppnar kl 12.00 och första start går kl 13:00. En gratis publikbuss pendlar genom byn med start vid Bayhill Center, den stannar till utanför Kungsporten grill, Hemavans Wärdshus, Hemavans Fjällcenter, Fjällforsens camping innan slutdestination Hemavans Högfjällshotell där den vänder ner samma väg igen. Observera att ingen parkering är tillåten vid Hemavans Högfjällshotell av praktiska och säkerhetsskäl utan vi hänvisar till parkeringar nere i byn eller vid Fjällforsens camping.

Förarinformation och anmälan, se länk nedan.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
10 Feb
Lördag 10 feb 2018 12:00 - 17:00 Hotellbacken, Hemavan

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0954-10450
E-post
info@hemavantarnaby.se

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
Inträde 180 kr. Gratis för barn upp till 15 år. Biljetter kan förköpas på Hemavan Tärnaby turistbyrå samt fler platser längre fram, vi återkommer med mer info.
Hotell & Pensionat

Tärnaby Fjällhotell - hotell och lägenheter

Avstånd: 14,5 km
Vi är ett personligt och välkomnande hotell med alla aktiviteter rakt utanför dörren. Bekväma och funktionella hotellrum, en restaurang med prisbelönt mat, konferensutrymmen, lägenheter, vandrarhem och en bastu med panoramautsikt i 360 grader är lite av det vi erbjuder. Med 50 meter till liften, skidåkning till dörren, vandringsled vid knuten och sjön med fiske året runt och skoterled på vintern ligger vi väldigt bra till.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 10 feb 2018 12:00 - 17:00 @ Hotellbacken, Hemavan
OK

Karta


Storumans Turistinformation på Storumans camping

Öppet juni till augusti
Lokgränd 3
923 31 Storuman
0951-143 10
turist@storuman.se

Hemavan Tärnaby Turistbyrå

Västra strandvägen 1
920 64 Tärnaby
0954-104 50
info@hemavantarnaby.se